En delad bild som visar två sektioner. Den vänstra sektionen visar personer i blå jackor stående under ett tält med logotypen för Vätterhem i en stadsmiljö på kvällen. Den högra sektionen visar två personer sittande inomhus, delvis synliga mot en ljus bakgrund, med fokus på deras klädesval.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Vätterhems vd vad nya lagen innebär. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Efter skjutningen – Vätterhem öppnar för att säga upp kriminellas kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Från första juli i år så finns en ändring i hyreslagen. En ny lag som gör att brottslig aktivitet kan vara ett skäl att säga upp hyreskontrakt.

På ett möte som anordnades efter skjutningen på Öxnehaga i Huskvarna, där en man avled, så efterlyste flera av Vätterhems hyresgäster att Vätterhem borde riva kontrakt för personer som hyr lägenhet och begår brott. Något det kommunala bostadsbolaget nu kikar på.

– Om du blir dömd för brott som begåtts i stadsdelen, eller brott som skapat otrygghet i stadsdelen så är vi beredda att driva ärenden, säger Raymond Paska, som är vd.

Skjutning Öxnehaga Huskvarna

– Vi har fall på samtliga av våra bostadsområden som vi tittar- eller har tittat på, säger Martin Thornell, säkerhetschef på Vätterhem.

Hör hur Vätterhem tänker i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning Öxnehaga Huskvarna

Mer i ämnet