Robin Asterhed lämnade IFK Värnamo strax efter avancemanget till Allsvenskan, men återvänder nu. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Guldtränaren återvänder till Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Robin Asterhed kommer tillbaka som tränare för IFK Värnamo. Sist han tränade laget gick de upp i Allsvenskan.

Från och med i dag ingår Robin Asterhed åter i tränarstaben för IFK Värnamo. Han kommer närmast från norska laget Lilleström SK.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka, och det glädjer mig varje gång jag får vara på Ljusseveka och Finnvedsvallen. Den här miljön är perfekt för att utvecklas och bli bättre, något vi strävar efter att uppnå tillsammans, säger han.

Flyttade till Norge

Bara veckor efter att Värnamo gick upp till Allsvenskan 2021 lämnade Asterhed för Malmö FF och senare Lilleström.

– Jag är helt säker på att jag talar för hela föreningen när jag säger att vi är otroligt glada att få hälsa Robin varmt välkommen tillbaka till IFK Värnamo! Med fyra matcher kvar av säsongen känns det som vi, förutom ett starkt lag på planen, också har ett vasst ledarteam för fortsatt framgång med Ferran, Kim, Jonas, Dusan, Philip och nu också Robin, säger klubbchef Lisa Lidén.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.