Det var på måndagskvällen som polisen larmades till Gislaved efter att tre barn setts kasta ägg på fastigheter. Foto: TT/Erik Johansen arkivbild

Halloweenbus gick överstyr – man misstänks ha slagit barn

Publicerad

En man i 50-årsåldern misstänks för ringa misshandel sedan några barn ska ha kastat ägg på hans hus i Gislaved under måndagskvällen.

Det var vid 20.30-tiden på måndagskvällen som polisen larmades till Gislaved efter att tre barn setts kasta ägg på fastigheter och i samband med detta bankat på dörrar med någon form av tillhygge. Två av barnen hade stoppats av vuxna som bodde i de drabbade fastigheterna och i samband med detta ska en man ha utdelat slag mot barnen.

Polis åkte till platsen, liksom föräldrar, och barnen blev tillsagda att städa upp efter sig.

Skadegörelse och ringa misshandel

– Händelsen kommer att leda till anmälan om skadegörelse, gällande bland annat äggkastning, samt ringa misshandel där mannen misstänks ha utdelat slag med öppen hand mot barnen, säger Monica Bergström som är presstalesperson på polisen.

Polisen har påbörjat en utredning om vad som har hänt på platsen och fortfarande finns oklarheter som kommer att utredas.

– Ja det är mycket oklarheter i det här fallet, säger Monica Bergström.

Barnen är enligt polisen yngre än 15 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.