Arkivbild på jublande Hv71. Fredrik Forsberg gjorde två av målen mot Västervik på torsdagskvällen. Foto: Mikael Fritzon/TT

HV71 krossade motståndet på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Nu har det så viktiga slutspelet inletts i hockeyallsvenskan där HV71 har chansen att snabbt ta sig tillbaka till SHL. De möter Västervik i sju matcher och den första vann de på torsdagen med hela 7-0.

Inför matchen sa HV71:s lagkapten till SVT Jönköping att laget är beredda att offra grymt mycket för att ta sig tillbaka i SHL och att det bara finns det som mål i slutspelet.

På torsdagen tog laget emot Västervik och vann med 7-0. De två första målen gjordes i första perioden av Jesper Kokkonen och Tyler Vesel. Tredje och fjärde målet i andra perioden av Måns Lindbäck och Fredrik Forsberg. I tredje perioden gjordes tre mål av Tyler Kelleher, Daniel Bertov och Fredrik Forsberg.

Nästa match spelas på lördagen i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.