Nu avgörs var HV spelar nästa säsong – storsatsningen ska ta dem tillbaka till SHL

Uppdaterad
Publicerad

I dag börjar kanske det viktigaste slutspelet i HV71:s historia. Klubben har satsat stora resurser för att lämna allsvenskan bakom sig och ta sig upp i SHL.

– Jag tycker att det är den bästa tiden på året. Det gäller att gilla läget, kanske lite enklare för mig som är utanför truppen. Det är mycket som står på spel, det är nervöst och pirrigt men det är så det ska var, det är därför man älskar att jobba med hockey, säger klubbdirektören Johan Lindbom. 

HV71 vann i år grundserien i hockeyallsvenskan med 10 poängs marginal till tvåan Modo. Något som klubbdirektören är nöjd med. 

– Det har varit en tuff resa men samtidigt måste jag säga att vi lyckats väldigt bra. Det var i stort sett ett nytt lag vi satte ihop på kort varsel som lyckades vinna serien med den marginalen som man gjorde, det är väldigt starkt, säger han. 

Inför säsongen hade HV71 den bredaste och dyraste truppen i hockeyallsvenskan. I januari värvades dessutom Myles Powell och i februari förstärkte man truppen ytterligare när man tog in Hunter Shinkaruk, Oliver Bohm och Tyler Kelleher. HV fick i år tv-rättighetspengar från SHL på cirka 6 miljoner. Nästa år, om de är kvar i hockeyallsvenskan får de cirka två miljoner. Frågan är hur klubben klarar sig rent ekonomiskt om de inte går upp till SHL. 

– Vi landar ganska mjukt eftersom vi fick en fallskärm från SHL och andra saker som vi inte kan räkna med nästa år. Men klubbledningen och styrelsen har skapat möjligheter för att vi även ska kunna göra en bra satsning nästa år, säger Johan Lindbom. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.