Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist meddelar under torsdagen att ingen behöver varslas på Skogsstyrelsen. Foto: Pressbild/Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen drar tillbaka varsel – ingen förlorar jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Skogsstyrelsen i Jönköping varslade tidigare i år 97 personer om uppsägning, men efter beskedet att myndigheten får ett tillskott på 45 miljoner kronor i regeringens budget så drar man nu tillbaka samtliga varsel.

I juli lades ett varsel på 97 personer efter ett minskat anslag med 80 miljoner på en treårsperiod. Men en analys av det ekonomiska läget visar att det inte längre finns någon arbetsbrist på myndigheten.

– Beskedet om tillskott i budgetpropositionen för några veckor sedan förändrade läget radikalt. Analyser av vår ekonomiska situation efter år av besparingar samt av hur det riktade tillskottet ska användas, visar att vi inte längre behöver säga upp någon och varslet kan dras tillbaka, säger Skogsstyrelsens generaldirektör, Herman Sundqvist i ett pressmeddelande.

Ingen har hunnit sägas upp

Ingen uppsägningar har ännu hunnit genomföras, processen sköts upp i väntan på analyser av det ekonomiska läget.

– Det har varit en tung och prövande process som vi varit inne i och som vi var tvungna att sätta igång tidigt på året för att hinna ställa om. Det är förstås glädjande att vi nu kan behålla kompetenta medarbetare och istället börja planera för att anpassa verksamheten efter de uppdrag och behov som finns under nästa år, säger Herman Sundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.