Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer är misstänkta för grovt vapenbrott efter ett inbrott i Bankeryd. Foto: TT/ Fredrik Weibull / SVT

Tre män häktade misstänkta för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 20 års-åldern sitter häktade misstänkta för grovt vapenbrott. Detta efter att flera vapen stals vid ett inbrott i Bankeryd för en vecka sedan. 

Polisen fick larmet om inbrottet på kvällen den 26 juli och flera licenserade vapen ska ha försvunnit. Vilken typ av vapen det handlar om eller i hur stor mängd det handlar om vill polisen inte gå in på.

Polisens lade ner stora resurser på inbrottet, hundpatruller och den operativa insatsstyrkan kallades in.

– Efter operativa insatser och utredningsåtgärder har tre man kunnat gripas och de är nu på sannolika skäl häktade misstänkta för inbrottet och grovt vapenbrott, säger Åsa Nyblom, förundersökningsledare på lokalpolisområde Södra Vätterbygdens utredningsgrupp.

Misstänkta för flera brott

Misstänkarna riktades ganska snabbt mot de tre männen och de anhölls i sin frånvaro den 27 juli. De greps några dagar senare. I samband med en husrannsakan i de misstänktas bostäder hittades även narkotika och dopingpreparat.

De tre misstänkta männen är samtliga hemmahörande i Jönköpings län och är sedan tidigare kända av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.