• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Vy över fjället från en skidbacke.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De klassiska fjällanläggningarna vid Riksgränsen har sålts – i klippet berättar vd:n Anders Månsson om köpet. Foto: SVT

Björkliden och Riksgränsen sålda – till nygamla ägare

Uppdaterad
Publicerad

Fjällanläggningarna Björkliden och Riksgränsen, men även fjällstationen Låktatjåkko, lever vidare. Förra delägaren har köpt konkursboet.

– Vi kommer satsa här, säger Anders Månsson, vd LMK Industri.

Fjällanläggningarna ägdes av Visionalis som gick i konkurs för drygt ett år sedan, som i sin tur ägdes bland annat av LMK Industri. Men efter köpet är de nu ensamma ägare.

– Björkliden och Riksgränsen är en investering som vi gör väldigt mycket med hjärtat, säger Månsson.

LKM Industri ägs nämligen av dödsboet efter den ursprungliga grundaren Mikael Karlsson, som en gång i tiden blev helt tagen av fjällområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.