Haparanda stadshus har haft skärpt säkerhet efter bomhotet. Foto: Daniel Falldin

Efter bombhotet: Förhör pågår

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått en vecka sedan bombhotet mot Haparanda stadshus och i dag är sista dagen som kommunhuset har skärpt säkerhet. Än har polisen inte gripen någon för det verbala hotet.

– Vi har hållit förhör och jag kan säga att det pekar åt ett visst håll. Om det sedan leder till mål och vi griper någon kommer vi nog veta väldigt snart, säger Staffan Staalback, förundersökningsledare vid polisen i Östra Norrbotten.

Sista dagen med vakten

Det var förra onsdagen, den 12 april, klockan 10.50 på förmiddagen som socialtjänsten i stadshuset fick ta emot ett anonymt bombhot. Polisen kom till platsen och gjorde avspärrningar under flera timmar, men inget farligt föremål hittades.

Bombhot i Haparanda

Som en följd av samtalet beslöt kommunchefen Lena Ekh att säkerheten i stadshuset skulle höjas.

– Vi har haft en vakt utanför kommunhuset varje dag sedan dess, men i dag är det faktiskt sista dagen som vi har vakten på plats, säger Lena Ekh.

Särskilt stöd

Finns det någon anledning att fortsätta känna oro?

–  Det finns personal som fortfarande känner otrygghet, men de som behöver får särskilt stöd. Polisutredningen pågår och den information vi har fått är att det inte finns någon hotbild längre, säger Lena Ekh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombhot i Haparanda

Mer i ämnet