Stadshotellet till vänster och kommunhuset till höger Foto: SVT Arkiv

Hotellgäster instängda innanför polisens avspärrning

Uppdaterad
Publicerad

Trots bombhotet mot kommunhuset fick Haparanda stadshotell och Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda inte order om att utrymma. Hotellet ligger vägg i vägg med kommunhuset.

När SVT Norrbotten når receptionen på Haparanda stadshotell, som ligger vägg i vägg med det bombhotade kommunhuset, säger personal att de anställda inte fått någon information om bombhotet.

– Vi är nog snarare instängda innanför avspärrningen och har i princip inte fått någon information, säger personal som jobbar i receptionen men som vill vara anonym.

Inte heller Sverige-Finska folkhögskolan utrymdes. Personalen uppger dock att de inte får gå ut på torget, utan att de får använda andra utgångar i byggnaden. Sverige-Finska folkhögskolan ligger snett över torget mot kommunhuset som spärrades av och utrymdes efter bombhotet mot socialförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombhot i Haparanda

Mer i ämnet