Agnetha Larsson, föräldrasupporten i Luleå, och en flaska torrschampo.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar föräldrarådgivaren Agnetha Larsson vad föräldrasupporten i Luleå kan hjälpa till med. Foto: Erica Olofsson/SVT

Inga samtal till Föräldrasupporten – trots larm om boffningsvåg i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleå kommun har gått ut med två informationsblad till föräldrar gällande boffning. Där hänvisar man oroliga föräldrar till socialtjänsten, elevhälsan och Föräldrasupporten. Men hittills har ingen hört av sig till föräldrasupporten gällande boffning. Trots att det finns bra med resurser att stötta.

Luleå kommun uppmanade i februari att oroliga föräldrar skulle höra av sig om det fanns oro för att deras barn boffar. Men än så länge har de inte fått några samtal. Nu uppmanar föräldrarådgivarna igen att oroliga föräldrar hör av sig.

– Föräldrar ringer om annat men ingen har hört av sig om boffning. Vi rekommenderar verkligen att föräldrar vänder sig till oss. Vi har tid för dem som behöver hjälp med att närma sig ett barn eller tonåring som man är orolig för, säger föräldrarådgivaren Agnetha Larsson.

Yasmine dog på skoltoaletten

Det kan supporten hjälpa till med

Föräldrasupporten erbjuder stöd till förälder eller närstående till ett barn eller en ungdom i åldern 0-20. Men om läget är mer akut och man vet att barnet boffar hänvisas föräldrarna vidare.

– Är man direkt orolig för att ens barn far illa för att den boffar eller håller på med något liknande då ska man kontakta socialtjänsten.

I videon hör du vad föräldrasupporten i Luleå kan hjälpa till med.

Föräldrasupporten i Luleå

  • Föräldrasupporten erbjuder stöd till dig som är förälder eller närstående till ett barn eller en ungdom i åldern 0-20 år.
  • Man kan boka tid för enskilda samtal i föräldrasupportens lokaler eller via videosamtal.
  • Telefontiden är öppen vardagar kl. 08.00–10.00. Ring 0920-45 45 20.
  • Du kan också kontakta föräldrasupporten via e-post foraldrasupporten@lulea

Källa: Luleå kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yasmine dog på skoltoaletten

Mer i ämnet