Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Brostöm är mamma till Joar som blev utbränd av sin skolgång. Hör henne berätta om sitt medborgarförslag till Luleå kommun i videon ovan. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Joars mamma Anna i Luleå skrev medborgarförslag till kommunen – vill se nollvision för utbrändhet

Uppdaterad
Publicerad

Joars mamma Anna Broström skrev ett medborgarförslag till Luleå kommun där hon efterlyser nollvision för utbrända barn och ungdomar med NPF-diagnoser i skolan.

Anna Broströms son Joar Mikaelsson blev hemmasittare i årskurs fyra, och sedan utbränd när han kämpade för att komma tillbaka till skolan i årskurs fem.

I dag är Joar 15 år och fortfarande hemmasittare, även om mycket har blivit bättre för honom.

Skrev medborgarförslag till kommunen

I vintras skrev Anna Broström ett medborgarförslag till Luleå kommun där hon efterlyser att kommunen strävar efter en nollvision när det kommer till barn och ungdomar med NPF-diagnoser som blir utbrända i skolan.

Hör henne berätta mer om medborgarförslaget i videon ovan.

Förslaget avlogs

Kommunfullmäktige valde dock att avslå medborgarförslaget. Tomas Hansson, avdelningschef för Resurscentrum på Luleå kommun, var den som utredde förslaget.

– Vi tycker att det är bra att de här frågorna lyfts i debatten. Men de här frågorna regleras redan i skollagen och det blir svårt att gå in och jobba efter ett medborgarförslag när vi redan har en reglering, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.