Mannen ska ha slagit sin sambo upprepade gånger med en hammare – nu åtalas han för mordförsök. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Man i Haparanda slog kvinna med hammare – åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern i Haparanda åtalas för försök till mord på sin jämnåriga sambo. Mannen ska ha slagit kvinnan upprepade gånger med en hammare på både huvudet och kroppen.

Händelsen inträffade 9 juli i år i en lägenhet i centrala Haparanda.

”Kvinnan drabbades av svåra skallskador som har varit livshotande”, skriver åklagaren i stämningsansökan som kommit in till Haparanda tingsrätt.

Mannen själv, som var påverkad av alkohol vid händelsen, har erkänt viss våldsutövning med hammare mot målsäganden.

Tidigare dömd för mordförsök

I åtalet om försök till mord yrkar åklagaren också på att mannen utvisas till Finland.

Mannen är dömd sedan tidigare. År 2014 dömdes han till ett sju år långt fängelsestraff för mordförsöket på en kvinna som han då hade en relation med. I det dådet knivhögg han kvinnan upprepade gånger.

polis på brottsplats och Anna-Maria Hedberg, ordförande för Kvinnojouren Iris.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Våldet minskar inte” – i klippet hör du Anna-Maria Hedberg, ordförande för Kvinnojouren Iris, reagera på våldet mot kvinnor. Foto: Elias Paulsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.