Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Roland Nordmark, en av många äldre, som nu förlorar servicelinjen som LLT tar bort. Foto: Kateryna Yemets/SVT

LLT tar bort servicelinje – gamla och funktionshindrade i Luleå upprörda

Uppdaterad
Publicerad

Upprörda äldre och funktionshindrade har hört av sig till bussbolaget LLT som driver Luleås lokaltrafik. Bland annat upphör LLT:s servicelinje för äldre på måndagen.

Anledningen är ökad bränslepriser för Luleå lokaltrafik.

På måndagen börjar vårtidtabellen gälla för Luleå lokaltrafik. Samtidigt passar bussbolaget på att ta bort den servicelinje för äldre i centrala Luleå som funnits i 20 år, buss 65.

– LLT har en ansträngd ekonomi och det beror framför allt på drivmedelspriserna, anger Anna Kowal Lindbäck, kommunikationschef på LLT, som skäl till beslutet.

Mindre frihet för Roland

Flera upprörda resenärer har hört av sig till LLT angående beslutet att slopa linje 65, ett beslut som framför allt drabbar gamla och funktionshindrade i centrala Luleå.

– Nu kommer jag inte att kunna åka buss in till stan längre, inte till hälsocentralen heller. Ska jag till hälsocentralen måste jag gå med rullatorn in till stan och ta en buss därifrån, säger Roland Nordmark som använt buss 65 för sina dagliga ärenden.

Följ med på linje 65 och hör Roland, 78 år, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.