Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Kent Ögren, ordförande i Lulebo, varför bolaget planerar att stämma de åtalade männen igen. Foto: Micke Nyberg/SVT

Lulebohärvan – bostadsbolaget planerar att stämma männen igen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen hörs företrädare från Lulebo i rätten om den stora ekobrottshärvan. Sex män åtalas för att ha lurat bostadsbolaget på 13 miljoner kronor men Lulebo menar att det handlar om betydligt större summor och planerar att stämma männen igen.

Rättegången om Lulebohärvan är den största någonsin i Norrbotten och är planerad över 32 dagar. Förundersökningen är på omkring 7 000 sidor och utredningen tog två år.

I slutändan åtalade åklagaren sex män: En chef på bostadsbolaget och fem företagare.

Miljonsvindel på Lulebo

”En vända till”

Tillsammans misstänks de har lurat bostadsbolaget på 13 miljoner kronor men Lulebo själva menar att det handlar om betydligt mer och planerar en egen rättsprocess.

– Det finns olika saker som åklagaren har lämnat åt sidan för att de inte riktigt kunnat leda det i bevis och det kommer vi att titta på en vända till, säger Kent Ögren, ordförande i Lulebo.

I klippet ger Kent Ögren en förklaring till varför miljonsvindeln kunde ske i Lulebo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonsvindel på Lulebo

Mer i ämnet