• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Epirocs fastighetschef, Alexandra Nordvall, står bredvid ett antal laddskåp på en cykelparkering. Hon står på Epirocs anläggning på Klerkgatan i Örebro. Hon har långt hår och bär en svart kappa samt har en skarf runt halsen. I bakgrunden syns personalens cyklar och Epirocs byggnader samt en klar himmel med några moln.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Epiroc i Örebro överväger om de ska skärpa reglerna för batterier i lokalen. Foto: SVT

Epiroc i Örebro vill förbjuda elcykelbatterier i lokalerna – satsar på laddskåp utomhus

Publicerad

Epiroc i Örebro är en av många arbetsplatser som har regler för hur personalen får ta in batterier i lokalerna. I dag är personalen förbjudna att ladda cykelbatterierna i lokalerna – men de erbjuder en lösning.

Bolaget förbjuder elscootrar i lokalerna, det är inte heller tillåtet att ladda cykelbatterier inomhus. Men eftersom flera bränder i den här typen av batterier skett utreder de även om cykelbatterier ska bannlysas helt och hållet inne på arbetsplatsen.

– Risken att något händer är minimal, men oavsett det så är konsekvensen ganska stor om något händer på vår anläggning, säger fastighetschef Alexandra Nordvall.

Erbjuder laddningsskåp

På två av sina anläggningar i Örebro erbjuder de dock personalen en lösning i form av laddningsskåp vid cykelparkeringen.

– Det är en möjliggörare för våra medarbetare, att de kan ta elcykeln till arbetet. Men sen är det också viktigt ur ett riskperspektiv, säger Alexandra Nordvall.

Se skåpen och hör mer om dem i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.