Bild på rådhus Örebro, ordförande Afrikas Horn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Abdulkadir Hassan Afrah, ordförande i Afrikas Horn, om den nya krisgruppen i bostadsområdet. Foto: Leonora Toplica/SVT

Föräldrar vill stänga ned fritidsgården: ”Känner oss inte trygga med personalen”

Publicerad

Föräldrar i området kräver att fritidsgården stängs ned tillfälligt under kommunens pågående utredning. Detta efter att ett barn ska ha blivit utsatt för ett misstänkt sexuellt övergrepp av en anställd.

– Det har kommit fram mycket uppgifter i media om fritidsgården och de anställda och föräldrarna är oroliga, de håller barnen hemma, säger Abdulkadir Hassan Afrah, ordförande i Afrikas horn kulturcenter.

Den 24 juli inträffade det ett misstänkt sexuellt övergrepp mot ett barn på en fritidsgård.

Händelsen har skakat om området och flera föräldrar vägrar låta sina barn gå till fritidsgården, detta efter flera avslöjanden. Bland annat SVT:s avslöjande om den efterlysta anställda mannen som ska ha jobbat på fritidsgården under ett falskt namn.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

I ett brev till de lokala politikerna kräver föräldrarna att man stänger ned fritidsgården i väntan på att kommunens utredning ska vara klar.

Egen krisgrupp i bostadsområdet

Föräldrar i området anser att kommunen inte har agerat eller givit de boende det stöd som de behövt efter det misstänkta övergreppet.

– Hade det varit en skjutning då hade alla politiker redan besökt oss men nu när det handlar om kommunen så tystar man ned det och man agerar inte som man ska. Så vi känner att vi inte är lika mycket värda som andra områden.

Föreningen Afrikas Horn har engagerat sig och hjälpt till med bland annat juridiskt stöd till den berörda familjen och nu har man startat en egen krisgrupp i området.

Starta klippet ovan för att höra om föräldrarnas krav till politikerna och den nya krisgruppen i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

Mer i ämnet