Jaber Fawaz, tidigare chef för fritidsgården i Vivalla, lämnar nu sitt politiska uppdrag för Vänsterpartiet. Foto: Leonora Toplica/SVT

Tidigare fritidsgårdschef i Örebro lämnar politiskt uppdrag efter kritik

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare chefen för fritidsgården i Vivalla, Jaber Fawaz, som också haft politiska uppdrag för Vänsterpartiet, har valt att lämna sin plats i kommunfullmäktige. Han var chef för fritidsgården under sommaren då ett misstänkt sexbrott mot ett ungt barn inträffade på fritidsgården.

Martha Wicklund, gruppledare för Vänsterpartiet i Örebro, vill inte svara på frågor kring ärendet, utan hänvisar till ett skriftligt uttalande som partiet gjort:

Under den senaste tiden så har det varit stort fokus på ledamoten som person vilket lett till att denne därför valt att kliva åt sidan för att partiet ska kunna fokusera på politiken.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

I slutet av september stod det klart att Jaber Fawaz inte skulle få fortsätta som tillförordnad chef på fritidsgården i Vivalla. Kritiken mot honom handlar bland annat om att man inte gjort id-kontroll vid anställning av personal och att han som chef inte följt tydliga rutiner, enligt kommunens utredning.

SVT har tidigare avslöjat att den misstänkte sexualbrottslingen anställdes under falskt namn. Den som skrev under avtalet var Jaber Fawaz.

P4 Örebro var först med att rapportera detta.

SVT Nyheter Örebro har regelbundet sökt Jaber Fawaz sedan uppgifterna om det misstänkta sexualbrottet framkom.

Utskrifter av överenskommelser från Örebro kommun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av händelsen på fritidsgården i Örebro och det som hänt efteråt. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

Mer i ämnet