Allmänheten har fram till den 20 maj i år haft chansen att komma med egna förslag på olika ingredienser till landskapsmåltiden. Med det resultatet som utgångspunkt har nu sex kockar tagit fram en förrrätt, varmrätt och dessert.
Till förrätt hittar vi: Fisksoppa med Hjälmargös och morötter från Stora Mellösa komponerad av Roger Hjelm och Davide Lindqvist. Sköljer ner det hela gör man med en sval nypondryck med hint av morot.
Huvudrätten: Vild skomakarlåda med dovhjortssadel, rökt hjortkorv, potatispuré, tranbärssky och frasigt rotfruktsströssel. Att dricka till blir det ljummet Oolong-te smaksatt med klarad svampbuljong, skapad av Anders Johansson och Joe Devine.
Till efterrätt: Närkingsk Crème brûlée av gullvivehonung med ”hasselnötella” och nötkex av Niklas Edgren och Lena Karlsson. Att dricka till blir det Grythyttan Hjortron och hjortronjos med äpple, honung och hibiskus.
Måltidsdryckerna är valda utav Henrik Scander.