• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Hemlighåller tandläkare

Uppdaterad
Publicerad

En tandklinik i Västmanland hemlighåller namnet på en tandläkare som en patient anmält för felbehandling.

Det är Hälso- och sjukvårdens Ansvarsnämnd, HSAN, som begärt att få ut namnet på tandläkaren, för att kunna utreda anmälan. Patienten själv känner bara till tandläkarens förnamn.

Trots påminnelserna har ledningen för den aktuella tandkliniken i Västmanland inte lämnat ut namet till HSAN, som nu underrättar Socialstyrelsen om det inträffade.

Patienten som anmält tandläkaren hävdar att han behandlats med flera rotfyllningar i över ett års tid, men ingen har gjorts färdig. Tandläkaren ska bara ha gjort tillfälliga fyllningar, som lossnat och orsakat patienten smärta och infektioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.