Läkaren: ”Vi kommer att fortsätta arbeta förebyggande”

Uppdaterad
Publicerad

– Vi är inte oroliga. Även om det kan komma en topp om några veckor så har vi god kapacitet inom vården för att kunna ta hand om patienter, säger Payam Ceghafi, ordförande för den regionövergripande gruppen för covidvård, samma dag som de slopade restriktionerna aviserats.

Omikron har visat sig leda till hög smittspridning men inte motsvarande ökning i inläggningar på landets intensivvårdsavdelningar. Det är bakgrunden till att Payam Ceghafi ser positivt på dagens besked.

Och precis som många andra ser han fram emot att slopade karantänsregler kommer att öka på personalstyrkan igen. De senaste veckorna har bemanningssituationen på USÖ varit den tuffaste hittills under pandemin.

– Men vi kommer att fortsätta att arbeta förebyggande för att inte smittan ska ta ny fart. Bland annat kommer personal med lättare symptom att provtas liksom alla patienter som behöver läggas in på en vårdavdelning. Pandemin är inte över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.