Enormt stora mängder amfetamin tillverkades i villan i Olshammar, söder om Askersund. Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Narkotikasmugglare kopplade till amfetaminfabriken i Olshammar dömda

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer med koppling till den så kallade amfetaminfabriken i Olshammar har nu dömts till fängelse. Tre män döms för sina roller i försäljningen av narkotikan.

Det var i december 2020 som polisen slog till mot en villa på orten där stora mängder amfetamin framställts. Senare dömdes sju personer vid Örebro tingsrätt till fängelsestraff.

Nu har ytterligare tre personer dömts till fängelsestraff för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott. De tre dömdes av Göteborgs tingsrätt i ett mål som även omfattade narkotikasmuggling.

Vad gäller kopplingen till Olshammar har männen organiserat och utfört transport och försäljning av narkotika från villan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.