Foto: SVT

Nyheter från dagen: 18 oktober

Publicerad

Detta har hänt i Örebro län fredagen den 18 oktober.

Nu ska studentoverallerna invigas på Örebro universitet

SVT följde med när studentoverallerna pimpades

En grupp personer står och sitter vid ett bord fyllt med färgglada föremål som klistermärken och dekaler. Några av dem deltagare står i en diskussion, medan andra är upptagna med att förbereda material. Deltagarna bär olika kläder, inklusive svarta tröjor och gula byxor. I bakgrunden syns en person inramad av rumsljus och en lampa hänger över bordet. Atmosfären verkar vara informell och aktiv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under fredagen ska ”ovvarna” invigas. Starta klippet för att höra varför det är så speciellt. Foto: Leonora Toplica/SVT

Folkaboskolan i Hallsberg involverar elever för ökad studiero

Rektor på Folkaboskolan: ”Fördel att vara en liten skola på landsbygden”

En delad bild som visar en hand som skriver med en gul blyertspenna på rutigt papper och en person som står i ett rum. Den vänstra sektionen fokuserar på skrivandet, medan den högra visar personens överkropp och avsnitt av rummet i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Hallsberg får eleverna vara med och tycka till för att öka studieron. Se hur skolan jobbar för lugna och trygga klassrum. Foto: SVT

Fysikläraren Kristoffer har fångat sällsynt komet på bild

Går bara att se en gång under vår livstid

En delad bild som visar två scener: Till vänster står en person bredvid en stor glob, omgiven av en ljus, neutral bakgrund. Till höger syns en stjärnklar natt där en komet framträder tydligt på himlen över en stad med ljusa prickar som representerar stadens belysning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Åberg har fångat en unik komet på bild, som bara går att se i några dagar till. Foto: Elvira Ringeborn/SVT/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.