En polisman tittar in i kameran och håller handen på ett bord. Bakom honom syns två Sverigeflaggor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du höra polischefen berätta mer om vilka metoder som kan bli aktuella att använda. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Polisregion Bergslagen ska kartlägga våldsbenägna i relationer

Publicerad

Polisen i Region Bergslagen ska lägga mer fokus på de som är våldsamma i relationer. Personerna ska kartläggas och polisen jobbar nu med flera nya metoder i arbetet.

Under förra året hade polisen pilotverksamhet i Arvika i Värmland. Nu prövar man olika metoder mot relationsvåld även i Hallsberg i Örebro län.

– Sen ska vi successivt sprida det här när vi får metoder som vi känner oss trygga med, säger Lars Wirén, polisområdeschef Örebro län.

Mäns våld mot kvinnor

Fokusområde: Mäns våld mot kvinnor

Hur många våldsbenägna som kommer ingå i kartläggningen är oklart.

– Det är svårt att veta. Tittar vi på de som begår det allra grövsta våldet och det dödliga våldet mot kvinnor och barn så är inte det jättemånga. Men ska vi ha ett bredare spektra så kommer det att handla om betydligt fler.

Polisregion Bergslagen har mäns våld mot kvinnor som ett fokusområde i år och jobbar bland annat med att genomföra tidiga förhör med brottsoffer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mäns våld mot kvinnor

Mer i ämnet