En delad bild som visar en tågkupé efter en incident. Den vänstra sektionen visar en krossad tågvals framruta med sprickor och glasskärvor på golvet, samt en utsikt över en grönskande landskap. Den högra sektionen visar en passagerare som sitter vid ett bord med nedskriven yta, omgiven av glassplitter på sätet, vilket indikerar en nyligen inträffad skada.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Agnes var en av flera som fick glassplitter och skärsår efter att fönsterrutorna på tåget imploderade. Starta klippet för att se kaoset precis efter krocken. Foto: Privat

Se förödelsen ombord efter tågolyckan: ”Det var glas överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Agnes från Örebro var ombord tåget som krockade med traktorvagn utanför Köping. Hon fångade minuterna strax efter krocken.

– Alla fönster imploderade och det var glas överallt, säger hon.

Förra veckan kolliderade ett tåg med ett traktorsläp utanför Köping. Cirka 15 personer ska ha skadats och fick föras till sjukhus. En av dem var örebroaren Agnes.

– Tåget skakade och bullrade kraftigt och jag kände hur kroppen slungades fram två gånger. Jag hann kolla upp och ut genom fönstret och var övertygad om att tåget skulle välta och helt plötsligt sprack fönstren och det var glas överallt. Jag var så chockad att jag inte tänkte på mig själv utan började plocka glasbitar ur min väns hår, säger hon.

Tågolycka utanför Köping

Fick åka till akuten

Runt 200 personer fick evakueras från tåget.

– Jag hade ballerinaskor på mig så det var skärsår på mina fötter, andra hade det värre – de hade skärsår i ansiktet. Men sen så kände jag en smärta från nacken som strålade ned till ryggen och armarna så jag fick åka med bussen som körde oss till akuten i Köping för en röntgen, säger hon

Det visade sig att Agnes hade fått en pisksnärtsskada på grund av krocken.

– Det är väldigt obehagligt. I stunden så hade jag dödsångest för att man inte visste vad som skulle hända. Jag känner av whiplashen nu när jag är hemma och har konstant ont, men där och då var man i chocktillstånd, säger hon.

Starta klippet för att se kaoset ombord minuterna efter krocken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågolycka utanför Köping

Mer i ämnet