Stopp trafiken,. riksväg 50

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s team på plats hamnade mitt i köerna. Hör mer i klippet. Foto: SVT

Svårframkomligt på riksväg 50 i södra Närke under hela onsdagen

Uppdaterad
Publicerad

I spåren av tisdagens snöfall var det under hela onsdagen stora problem med framkomligheten på riksväg 50 i den södra delen av Örebro län. Söder om Askersund var det länge helt stopp i södergående färdriktning. Efter lunchtid tog det sedan stopp i norrgående riktning.

Snöovädret som svepte in över delar av södra och mellersta Sverige under tisdagen orsakade flera trafikolyckor på riksväg 50 i de södra delarna av Örebro län. Bland annat välte en tankbil lastad med paraffinolja på eftermiddagen i höjd med Stjärnsunds slott strax söder om Askersund.

Olyckan orsakade till en början stora problem med framkomligheten i södergående färdriktning. Först under natten mot torsdag kunde lastbilen bärgas bort från platsen.

Flera lastbilar fast på vägarna

Senare på tisdagskvällen och under natten mot onsdag blev det ytterligare störningar längre norrut på riksvägen när tre lastbilar körde fast i höjd med Åsbro.

På onsdagsmorgonen hade bärgare påbörjat arbetet med att få bort lastbilarna, men köerna höll i sig ända fram till eftermiddagen. När det släppte i södergående färdriktning blev det istället stopp i norrgående riktning. Först runt klockan 15 på onsdagen började trafiken sakta rulla igång i norrgående riktning.

Stora problem i Brattebro backe

Särskilt besvärligt ska väglaget ha varit i Brattebro backe söder om Askersund. Saltbilen som var på väg för att halkbekämpa platsen kom inte fram, då den själv fastnat i köer.

– Sammanfattningsvis kan vi säga att det fortsatt är problem på riksväg 50, sade polisens presstalesperson Mats Öhman på onsdagsmorgonen.

Trots att trafikolyckorna var flera under det kaosartade dygnet rapporterades inga personskador.

Bengt Olsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fundera ett varv till om du ska ut”. Hör Bengt Olsson berättar läget på vägarna och hur du som tänkt ge dig ut på vägarna bör tänka. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.