Ett 30-tal representanter från lantbruk, skolor och Region Östergotland var där för att lyssna och lära mer.
En av föreläsarna var Martin Stridh som driver östgötaföretaget Eatem som producerar proteinsnacks av syrsor. Han ser stora möjligheter i framtiden.
– Tack vare att det är ett neutralt protein så kan man berika nästan vilken produkt som helst. Jag tror det kommer börja med snacks som vi gör. Man kan göra pasta, müsli och med mer forskning och utveckling tror jag man kommer kunna göra en biff av det, säger Martin Stridh.
Förutom ett högt proteininnehall är syrsemjölet rikt på mineraler och vitaminer. Men svenska myndigheter är restriktiva när det galler användning av insekter som foder eller livsmedel och det skapar problem for företagarna.
– Det största problemet är att vi inte får sälja insekter som mat. Sen får man inte importera fritt heller. Det ska vi lösa med ett utländskt bolag och sälja till andra länder, säger Martin Stridh.