Tvådelad bild. TIll vänster syns Marie Sterling med blommor i handen stå i aulan med andra personer. I den andra bilden står Marie och rektor framför en grupp åhörare, med dekorationer och en banner där det står ”GRATTIS MARIE!” i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Årets högstadielärare Marie Sterling trodde att hon skulle hålla en vanlig lektion när hon istället överraskades. Foto: Patrik Widegren/SVT

Årets högstadielärare hyllades av eleverna – ”Får oss att vara engagerade”

Publicerad

I måndags utsågs hon till årets högstadielärare i Sverige på läraragalan i Stockholm. SVT Nyheter Öst var med när Marie Sterling kom tillbaka till Solbergaskolan i Visby där hon hyllades av elever och kollegor.

I tron att hon skulle till en vanlig lektion så överraskades Marie Sterling på onsdagsmorgonen i aulan av kollegor och elever.

– Hon får oss alla att vara engagerade på ett sätt som ingen annan lärare har fått oss att vara tidigare. Hon har sett oss som människor, inte bara elever. Det tycker jag är något av det viktigaste, säger Cornelia Helledaij, som var en av elever som nominerade Marie till årets lärare.

I videon ovan ser du när Marie Sterling överraskades.

Om årets lärare

Av 145 lärare som vann priset ”årets lärare” i sin kommun, gick 21 lärare, en från varje län, vidare som finalister till lärargalan.

Lärargalanm en del av Stiftelsen Beata, arrangeras årligen sedan 2016 för att lyfta läraryrkets status och skapa en bättre framtid genom skickliga lärare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.