Christa Nordin med medlemmar i Alone Togehter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är mycket roligare att göra saker tillsammans”, säger Christa Nordin. Följ med när deltagarna i nätverket Alone Together träffas på ett café i Valdemarsvik. Foto: Christian S Zetterdahl

Christa blev ensam i Valdemarsvik – startade nätverk för att skaffa vänner

Uppdaterad
Publicerad

Kort efter flytten till Valdemarsvik för ett par år sedan gick Christa Nordins man bort. Plötsligt befann hon sig ensam i ett nytt samhälle och behövde börja om på nytt. Det var då hon beslutade sig för att starta nätverket Alone Together.

– Jag kände inte någon i Valdemarsvik och det har varit nyttigt och roligt för mig att lära känna nya människor, säger Christa Nordin.

I dagsläget består nätverket av omkring 15 aktiva medlemmar som deltar i olika aktiviteter som bio, utställningar, föreläsningar och promenader. Och nu inleds planeringen inför en oktoberfest.

– Det är precis en sådan sak som man läser om och tänker: ”Det skulle vara kul, men jag har ingen lust att gå ensam.” Då kan vi lägga upp det i vår grupp på sociala medier och samla ett gäng, säger Christa Nordin.

Annie Pettersson är en ny medlem och ser fram emot att nätverket fortsätter att växa.

– Jag har i hela mitt liv varit väldigt social, så det blev konstigt att bara stänga av och gå i pension som jag gjorde i somras. Då tyckte jag det här verkade jättebra och ville ge det en chans. Här ställs inga krav, säger hon.

Följ med i klippet ovan när deltagarna i nätverket Alone Together träffas på ett café i Valdemarsvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.