Flera av ungdomarna från samma fotbollsklubb

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de ungdomar som åkte i den bil som kraschade vid Himmelstalund på måndagskvällen var klubbkompisar i fotbollsklubben Sleipner. På tisdagen fick Norrköpingsklubben ställa om till ett helt annat arbete än vanligt.

– Ikväll så har vi möte med experter i krishantering, Svenska kyrkan bland annat. Vi kommer att samlas och se till at vi får en central punkt från Sleipners sida där vi kan ta emot nära anhöriga och lagmedlemmar, berättar John Zerihoun, ledamot i klubbens styrelse.

I olyckan omkom en person och vid olycksplatsen finns en samling ljus och blommor. När SVT var på plats stod och satt ett antal ungdomar där, ibland bara tysta, ibland ivrigt diskuterande.

IK Sleipner i Norrköping har en tradition av att ha igång flera fotbollslag för olika åldersgrupper. Ungdomarna, som var inblandade i måndagens olycka, var runt 15 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet