tre personer från Mjölby kommun vid översvämningen i Mantorp

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Representanter från Mjölby kommun besökte det översvämmade området i Mantorp. Kommunstyrelsens vice ordförande, Birgitta Gunnarsson (C), säger att hon är förtvivlad över situationen. Hör henne i videon. Foto: Carl Larsson/SVT

Kommunen vidtar åtgärder efter översvämningar: ”Kan ha hänt något”

Publicerad

I helgen regnade det kopiösa mängder i Mantorp och bland annat i området Olofstorp svämmades tomter och gator över. Natten mot onsdag regnade det kraftigt igen. På Mjölby kommun misstänker man att något är fel i avloppssystemet och nu åker pumpfordon i skytteltrafik för att få bort vattnet.

Från länsstyrelsen sägs att området är felplanerat. Någon som Birgitta Gunnarsson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen, inte håller med om:

– Det här området är planerat på samma sätt som alla andra. Vi är lite förundrade över att det här händer. Det kan ha hänt någonting; att det kommit in lera och blivit stopp. Vi kommer undersöka det så fort vi fått bort vattnet.

Översvämningarna i Östergötland sommaren 2024

Kommunen vidtar nu åtgärder för att torrlägga området Olofstorp och tar med sig det inträffade i tankarna inför framtida byggande.

Mer om vad kommunen gör hör du i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningarna i Östergötland sommaren 2024

Mer i ämnet