Nyheter från dagen: 14 oktober

Publicerad

Detta har hänt i Östergötland och på Gotland måndagen den 14 oktober:

Bildens vänstra del visar en skylt som anger ”Energiåtervinning,” med en tydlig blå himmel i bakgrunden. Till höger står Johan Borg klädd i en reflekterande jacka i gul och blå. Bakgrunden är en container.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Borg menar är cirka hälften av avfallet i energiåtervinningen sorteras fel. Foto: Tindra Isaksson Gyllenfjell/SVT
En delad bild som visar två scener relaterade till polisarbete. Den vänstra sektionen visar trafikpolisen Martin Berggren klädd i gul väst med utrustning, som står framför en röd byggnad i en utomhusmiljö. Den högra sektionen visar en annan polis, också i gul väst, som närmar sig en bil för att interagera med föraren, med en trafikskylt synlig i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fokuset under veckan har varit brott på vägarna. Foto: Tindra Isaksson Gyllenfjell/SVT
En delad bild som föreställer två olika scener. Den vänstra delen visar en person som står på en gata, iklädd en rutmönstrad jacka och hörlurar, med stadsmiljö i bakgrunden. Den högra delen visar en nära vy av en person som ligger på en säng med en hand som masserar sitt hår, omgiven av vanliga vardagsföremål som ett glas med dryck och en termometer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du bland annat vad några östgötar tänker kring förkylningsvirus som sprids just nu. Foto: Edina Foric/SVT/Anders Wiklund/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.