träning gym

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Pia berätta om vad träningen betytt för henne och hur hon efter utmattningen inte visste vad hon klarade av. Foto: SVT

Pia om träning efter utmattningen: ”Jag behöver en broms”

Uppdaterad
Publicerad

Pia Lindström har alltid haft ett stort intresse kring att röra på sig. Men när hon drabbades av utmattning blev det plötsligt svårt att hitta balansen med träningen.

– Det var som att någon drog undan mattan, säger hon.

2021 förändrades mycket i livet för Pia Lindström, som tidigare hade haft ett väldigt högt tempo. Utmattningen ledde till en sjukskrivning som först skulle vara i några veckor, men som till slut landade på nio månader.

Minst fem pass i veckan

Det svåra efter det är att hitta balansen i livet – inte minst gällande träningen, menar Pia. Det är fortfarande något som inte kommer naturligt för henne.

– Förr tränade jag minst fem gånger i veckan, ibland dubbla träningspass, säger Pia Lindström och fortsätter:

– Nu är det bara ett pass i veckan.

Blickar framåt

Nu i januari börjar Pia jobba heltid igen. De två senaste åren tycker hon har lärt henne mycket om att lära känna sin kropp och även fast hon ibland tränade för mycket, så gillar Pia att få känna sig stark och hon mår bra av träning.

– Träningen är väldigt viktig för mig, dels för att få känna mig stark i kroppen igen, men också för att jag klarar av saker och får tillit till mig själv.

I klippet hör du mer om Pias tankar kring sin träning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.