• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Misstänks ha släppt ut insekter på caféer

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern kontrollerades under gårdagskvällen, sedan polisen larmats om att mannen ska ha släppt ut insekter på caféer i Linköping.

Det var vid 18-tiden under onsdagen som polisen larmades om att en man misstänks ha släppt ut insekter på ett café. Enligt personen som larmade ska mannen redan under tisdagen ha släppt ut insekter på ett annat café.

– Det ska röra sig om getingar och larver, men jag vet inte om insekterna ska ha varit levande eller döda, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson hos polisen till SVT Nyheter Öst.

Linköping

Polisen kontrollerade mannen som satt på ett café.

– Mannen kontrollerades och då upptäcktes att han hade en burk med insekter med sig, säger Dennis Johansson Strömberg.

Mannens telefon togs i beslag och polisen har upprättat en anmälan om ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet