Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Han har jobbat som sopåkare i några år och säger att den här vintern är lite speciell. Starta klippet för att följa med Jimmy när han trotsar snön. Foto: Hadeel Ibrahim

Sopåkaren trotsar ovädret – extra svårt i år

Publicerad

Den här vintern har varit extra utmanande för de som jobbar mycket utomhus. För sopåkaren Jimmy Nordlinder i Linköping och hans kollegor har snön ställt till det, men någon måste tömma soptunnorna.

– Det blir betydligt tyngre, säger han.

Både arbetsledare och medarbetare bekräftar att ovädret i år har gjort jobbet svårare för sopåkare. Sophämtningen i de centrala delarna av Linköping fungerar trots allt, men några gånger har det inte blivit av på grund snöröjningsproblematik – bilarna kommer helt enkelt inte fram.

– Jämfört med andra åren är det mycket sämre det här året. Det blir betydligt tyngre och det tar längre tid.

När vi träffar Jimmy är han tillsammans med en kollega och åker runt i ett villaområde i Linköping. För honom har det fungerat bra, men det blir ändå lite jobbigare när privatpersoner inte gör sitt.

Följ med Jimmy när han tömmer soptunnorna i snöväder och hör hans tips i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.