Sveriges blaslandslag på träningsläger på Luddevads folkhögskola i Linköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är en härlig gemenskap här, det viktigaste är att vara del av en orkester”, säger Amelia Poksinska från Linköping. Se mer i videon. Foto: Marie Walter/SVT

Sveriges blåslandslag på träningsläger i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

57 ungdomar från hela Sverige har samlats i Linköping för blåslandslagets träningsläger som arrangeras av Riksförbundet Unga Musikanter (RUM). De repar inför årets konsertturné som började i Linköping och avslutas på lördag i Stockholm.

För att få vara med i blåslandslagets träningsläger har 57 ungdomar från hela Sverige genomgått en audition. Medlemmarna är 15-25 år och kommer från olika delar av landet. Lägret arrangeras av Riksförbundet Unga Musikanter (RUM).

I år har de samlats på Lunnevads folkhögskola för att repa inför en konsertturné som började i onsdags i Linköping och som kommer att avslutas på lördag i Stockholm. Vart fjärde år åker laget även på VM i Nederländerna.

– Jag visste inte att det fanns VM i blåsorkester, så det är spännande, säger 19-årige Francesco Savani från Söderköping, som är med på lägret för första gången.

Se honom och hans lagkamrater repa i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.