En delad bild som visar två scener: till vänster ett närbild av en hand som skriver på ett tangentbord med en bakgrund av binära siffror, och till höger en person som sitter på en stol iförd en rosa tröja och grå byxor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tar detta på största allvar”, säger Nils Rådström, kommersiell chef på Medley. Hör honom berätta hur man arbetar med händelsen. Foto: SVT/Medley

Tusentals bankkonton läckta i hackerattack: ”Kommer polisanmäla händelsen”

Uppdaterad
Publicerad

Över 10 000 kunder hos företaget Medleys bad- och gymanläggningar i Finspång och Ljungsbro har fått sina personuppgifter publicerade på darknet efter en hackerattack. I över 2 000 fall har även bankkontonummer läckts, rapporterar P4 Östergötland och P4 Värmland.

Nils Rådström, kommersiell chef på Medley bekräftar till SVT Nyheter Öst att företaget har blivit utsatt för en hackerattack.

”Vår it-leverantör, Infracom, har blivit utsatta för en hackerattack där vår data har stulits”, skriver han i ett mejl till SVT.

Personuppgifter läckta

Det handlar om namn, personuppgifter och i vissa fall bankkontonummer från verksamheten sedan nästan 20 år tillbaka.

”De uppgifter som vi har fått ta del av än så länge är att det gäller kunduppgifter i Ljungsbro och Finspång”, skriver Nils Rådström.

I slutet av september upptäcktes att en hackergrupp tagit sig in i företaget Infracoms system och stulit stora mängder data. Infracom vägrade betala lösensumman och uppgifterna publicerades då på darknet.

Undersöker omfattningen

Medley meddelar via mejl att de nu arbetar vidare för att se omfattningen.

”Medley tar detta på största allvar. Så snart vi har fått klarhet i vilka som är drabbade kommer vi att meddela berörda personer,” skriver Nils Rådström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.