Frisören: ”Tvättmaskinen är igång tolv timmar om dagen”

Publicerad

Detaljhandeln är den bransch som drabbats hårdast av konkurser i landet. I september ökade antalet med 45 procent. På Anna Esping Helms frisörsalong i Finspång råder det en viss oro för en höjd hyresavgift, men hon väljer att se optimistiskt på framtiden.

Östergötland är det län i landet där konkurserna ökat mest i jämförelse med förra året, enligt US:s konkurrsstatistik. Från januari till september har det skett en procentuell ökning på 25 procent i jämförelse med samma period förra året.

Samtalsämne i frisörstolen

Inflationen och elpriser är ett stort samtalsämne mellan frisörer och kunder. På en salong i Finspång jobbar Anna Esping Helm. Det som drar mest el där är tvättmaskinerna och torktumlaren som är igång i stort sett hela dagen.

Finspång

Hon känner en oro över elpriserna och framför allt inför en eventuell hyreshöjning. Men trots det väljer hon att se till vilka lösningar som finns att göra. Bland annat så kommer de istället för att torktumla all tvätt, hänga upp den för torkning över natten.

Är du orolig för en eventuell konkurs?

– Absolut inte. Jag tror inte att det kommer vara så som i början av pandemin att vi stod här allihop och städade en måndag och ingen kund kom, säger hon.

Hör henne berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet