sjukhus, kvinna, betong

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ninni Borendahl Wodlin vårddirektör för Linköpings Universitetssjukhus. Foto: Magdalena Moreno

US i Linköping belönas för sin cancervård – vårdchef: ”Vi har bra kvalitet”

Uppdaterad
Publicerad

Universitetssjukhuset i Linköping har fått en toppackreditering för sitt cancercenter. Detta visar att de håller högsta kvalitet inom cancervård, forskning och utbildning. Linköpings sjukhus är nu det fjärde i Sverige att få denna utmärkelse

Linköping Cancer Center startade 2023 för att förbättra cancervården i Region Östergötland och vid Linköpings universitet.

Nu har centret blivit Sveriges fjärde ackrediterade cancercenter, vilket betyder att de håller högsta kvalitet inom vård, forskning och utbildning. Denna erkännande ges av Organisation of European Cancer Institutes (OECI).

– Detta är en oerhört prestigefull ackreditering som innebär att vi uppfyller de höga krav som ackrediteringen ställer på såväl vårdens som forskningens och utbildningens kvalitet, säger vårddirektör Ninnie Borendal Wodlin, som ingår i ledningen för Linköping Cancer Center.

Mer om detta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.