Kommunstyrelsens ordförande vill inte ha en turistskatt för Vadstena.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens ordförande Peter Karlsson (M) är positivt inställt till turisterna som besöker Vadstena. ”Det är ju en puls här många månader om året”, säger han. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Vadstena säger nej till turistskatt: ”Ger liv och puls”

Publicerad

En enkät som SVT har gjort visar att hälften av Sveriges kommuner med flest besökare kan tänka sig att införa turistskatt. Men för Östergötlands turist-hotspot Vadstena är det inget som önskas.

– Turismen ger ett liv och en puls som gör det möjligt att ha en levande kommun året runt. Kommunen är en turistort med många besöksmål vilket ger många arbetstillfällen, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Karlsson (M).

I nuläget är det inte tillåtet att beskatta turister i Sverige. Frågan om det ska ändras på, lyftes av Meit Fohlin (S), ordförande för regionstyrelsen på Gotland, som vill införa en turistskatt på ön.

Hör Peter Karlsson om varför han inte vill ha en turistskatt i Vadstena i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turistskatt

Mer i ämnet