Behrooz Hamzehi står framför sin restaurang Margaretapaviljongen. På taket och kring väggarna syns eldskador.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Behrooz Hamzehi driver eldhärjade restaurang Margaretapaviljongen i Malmö. Foto: Bernard Mikulic /SVT

Misstänkt mordbrand i Margaretapaviljongen skapar oro

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i Margaretapaviljongen i Pildammsparken i Malmö under måndagsnatten. Det kan inte uteslutas att branden är anlagd och restaurang Margaretapaviljongens ägare Behrooz Hamzehi är både orolig och hoppfull.

– Det är jobbigt. Man vaknar och får veta att det har hänt så mycket skada. Det är inte roligt, säger Behrooz Hamzehi som driver restaurangen Margaretapaviljongen.

En polispatrull har under morgonen gjort en brottsplatsundersökning och kan inte utesluta att branden är anlagd, menar polisens presstalesperson Calle Persson. Ärendet rubriceras just nu som misstänkt mordbrand.

Oro att det kan hända igen

Vad tror du har hänt? 

– Jag vill inte säga något, men bara för två, tre veckor sen hade vi skadegörelse där de slog sönder fönstret. Men jag vet inte, vi väntar på att det blir en utredning om detta, säger Behrooz Hamzehi.

Är du orolig för att det ska hända igen? 

– Ja det är jag. Det har hänt en gång, det här är andra gången, och kanske det är inte sista gången. 

Räddningstjänstens släckningsarbete har pågått under morgonen. Enligt Mattias Karlsson, insatsledaren på plats, har det varit framgångsrikt. 

– Nu bevakar vi så att vi inte får ytterligare bränder i fastigheterna och säkerställer så att allt är släckt. 

Hoppfull inför nyöppning

Brandskadorna är begränsade till delar av byggnaden och Behrooz Hamzehi tror att han kommer att spärra av de skadade delarna och öppna restaurangen igen senast på fredag. 

– Festlokalen är oskadad, köket är oskadat, diskrummet är oskadat. Så det är inte omöjligt att vi fixar detta inom kort. Jag är hoppfull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.