Det är ett bra år för mördarsniglarna. Många trädgårdsägare säger att de plockar hundratals varje kväll för att rädda sina odlingar och blommor från de glupska sniglarna.
Sax eller salt
En del tipsar om att ankor äter sniglar och att det kan vara lösningen för den som inte vill gå ut i mörkret och jaga med pannlampa och sax eller salt. Men det finns också ett annat sätt. Du kan själv äta upp dem.
Våra kollegor på danska TV2 Kosmopol har låtit Andreas Hentze Madsen laga mördarsnigeltoast. Läckert eller läskigt avgör du själv.
I klippet ovan kan du se hur han gör och här under hittar du själva receptet.
Recept på mördarsnigeltoast
16 stora mördarsniglar
Vitt vin så det täcker sniglarna
Grönsakshack – lök, morötter, selleri och persilja
2 svarta pepparkorn
1 lagerbad
4 skivor gott surdegsbröd
2 tomater
2 msk hackad persilja eller körvel
2 stora hackade vitlöksklyftor
1 msk olja eller smör
salt och peppar
2 msk parmesanost
När du hittat dina mördarsniglar är det viktigt att du sköljer dem ordentligt i vatten. Skölj 5-6 gånger i nytt vatten varje gång för att få bort allt slem.
Hacka grönsakerna och lägg tillsammans med pepparkorn och lagerblad i en kastrull. Häll på det vita vinet och lägg i de sköljda sniglarna. De ska nu kokas möra på låg värme i en timme.
När sniglarna är klara så ta upp dem och skär upp dem längs långsidan. Ta bort inälvorna med spetsen på en liten kniv. Hacka snigelköttet och krydda med salt och peppar. Hacka tomat och vitlök och fräs tillsammans med sniglarna och persilja.
Rosta brödet och lägg upp snigelfräset. Strö över parmesan. Bon appétit!
Receptet kommer från Alle tiders kogebog – som också varnar för att det finns bakterier i snigelslemmet. Därför är det viktigt att skölja noga och man ska absolut inte äta okokta sniglar.