• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Eleverna tillbaka efter morden – ”Kommer aldrig bli helt normalt igen”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen återvände eleverna till Malmö latinskola efter skolattacken i måndags. Eleverna vill hitta tillbaka till vardagen men inser att det kommer att ta tid när allt påminner om tragedin som ledde till att två lärare dog.

– En av de lärare som omkom hade vi flera gånger i veckan. Under hennes lektioner kommer det kännas väldigt tomt, säger Lousie Luciano Rasmusson.

Hon och Fanny Petersson Årman är på väg in i skolan för första gången sedan skolattacken. Den sista lektionen de hade i måndags var med en av de avlidna.

Skoldådet i Malmö

– Man vet inte riktigt hur man ska återgå till det normala. Men vi har alla varit med om detta, så vi kan stötta varandra, säger Fanny Petersson Årman.

”De var underbara glädjespridare”

Ute på skolgården har Molly Johansson och hennes vänner planterat en gul dahlia.

– Det var en av lärarnas favoritblomma, säger hon.

På skolgården har en gul dahlia planterats, till minne av en utav de avlidna lärarna. Foto: Johan Dernelius

Molly Johansson tycker det känns bra att vara tillbaka på skolan.

– Ju fortare vi kommer tillbaka desto snabbare kommer vi alla att återhämta oss.

Hör vad eleverna på Malmö latinskola har att säga om första skoldagen sedan skolattacken, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Malmö

Mer i ämnet