Dagen efter branden på Scandic Segevång. Foto: Fritz Schibli

Storbrand startade i köket – anmälan om brott upprättad

Uppdaterad
Publicerad

Branden på Scandic hotell på Segevång i Malmö startade i hotellrestaurangens kök, och polisen har nu upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

120 personer var gäster på hotellet när branden startade strax före klockan tio på onsdagskvällen. De evakuerades till andra hotell. Under torsdagen kunde räddningstjänsten och Scandic konstatera att en begränsad del av hotellet, framför allt lokaler på tredje våningen, är förstörd.

– Polisen har spärrat av området, så än har vi inte kunna bilda oss en uppfattning. Men stora delar av hotellet är helt oskadda, säger Heidi Wold, kommunikationschef på Scandic Sverige, som heller inte kan uppskatta hur stora kostnader skadorna kommer att innebära.

Började i ett kök

Enligt polisen ska branden ha börjat i ett hotellrestaurangens kök på tredje våningen, och bekämpades både från insidan och utsidan. Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, eftersom man misstänker att någon genom oaktsamhet orsakat branden.

– Jag kan inte kommentera det. Utredningen får visa vad som har hänt, säger Heidi Wold på Scandic Sverige.

Larmet om branden inkom 21.44 under onsdagskvällen och hotellet fick utrymmas helt.

Ingen misstänkt

En genomsökning av hotellet gjordes efter utrymningen för att med säkerhet veta att ingen har blivit kvarlämnad

Under torsdagen gjordes en teknisk undersökning av hotellets restaurangdel. Ingen person är ännu misstänkt för brott i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.