Integrationsministern står vid en busshållplats med höstliga träd och ett torg i bakgrunden. Det finns cyklar synliga, och miljön tyder på en regnig dag. Personen håller en mikrofon med SVT-logotypen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar integrationsminister Mats Persson (L) om hur han ser på händelsen. Foto: Andreas Jelvefors/SVT

Integrationsminister Mats Persson: ”Hyllningen sänder otäcka signaler”

Publicerad

– Vi stryper nu finansieringen för den som inte lever upp till liberala demokratins värderingar.

Det säger integrationsminister Mats Persson (L) efter SVT Skånes avslöjande att en imam i Malmö hyllat den terrorstämplade Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah.

Skärpta krav på att invandrare ska acceptera liberala demokratiska värderingar samt indragna statsbidrag för föreningar som backar terrorstämplade organisationer. Det är regeringens recept framöver för att motverka de antidemokratiska krafter som växer bakom stängda dörrar.

Det var integrationsminister Mats Perssons budskap efter SVT:s avslöjande att en imam på Libanesiska kulturföreningen i Malmö hyllat Hassan Nasrallah, ledare för terrorstämplade Hizbollah, efter att han dödades i en israelisk attack i slutet av september.

Hör Mats Persson (L) berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.