Kvinnlig busschaufför framför grön Skånetrafiken buss.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att backa snabbt och kontrollerat är ett av tävlingsmomenten på bussförar-SM som avgörs i Stockholm. Se klippet när hon backar med bussen. Foto: Johan Dernelius

Josefine från Skivarp är Sveriges bästa busschaufför

Uppdaterad
Publicerad

Efter bara ett halvår som busschaufför har 27-åriga Josefine Blomberg från Skivarp vunnit SM för bussförare.

Josefine Blomberg från Skivarp är Sveriges bästa bussförare 2024. Det var 20 finalister som deltog och Josefine samlade flest poäng i de fem olika deltävlingarna.

Som pris fick Josefine bland annat en glasskulptur föreställande en busschaufför och diplom.

– Josefine är fantastiskt duktig och en förebild för sin yrkesgrupp. Hon har klarat tävlingen med glans. Jag hoppas att tävlingen kan attrahera fler unga in i branschen, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges bussföretag.

Se klippet när hon övar på att backa med bussen.

Josefin Blomberg utbildade sig ursprungligen till lastbilschaufför. Sedan några månader tillbaka kör hon stadsbuss i Malmö. ”Jag saknade att träffa människor. Det var väldigt ensamt arbete”, säger hon. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.