Fordonen som var inblandade i krocken ska bärgas från platsen. Foto: Mikael Nilsson

Lastbilskrock på E22 i Bromölla – vägen avstängd

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en personbil har krockat på E22 i Bromölla. En person är förd till sjukhus. Trafiken fortsätter åt båda håll men långa köer kan förväntas.

Vid 09-tiden på måndagsmorgonen kom larm om att en personbil frontalkrockat med en lastbil.

– Vägen är fortsatt avstängd. Men det har skett en omledning av trafiken, säger Karl-Magnus Larsson, vakthavande befäl Skåne nordost.

Föraren i personbilen var en man i 50-års åldern som togs ut genom att räddningstjänsten klippte upp taket. Mannen var vid medvetandet när han fördes till sjukhus. Skadeläget för mannen har rapporterats vara allvarliga.

– Polisen är kvar på platsen och vi väntar på att bärgningsarbetet av både lastbil och personbil ska bli färdigt, säger Patric Fors, presstalesperson polisregion Syd.

Trafiken har fått omdirigeringar och kan fortsätta åt båda håll. Däremot har SVT Nyheter Skåne fått uppgifter från platsen om att det är långa köer.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.