Möllevångstorget i Malmö. Foto: Emil Langvad/TT

Malmöborna mer oroliga för att utsättas för våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Malmöborna har blivit mer oroliga för att utsättas för våldsbrott det senaste året. Fler är oroliga för att bli överfallna i området där de bor och fler känner sig otrygga när de är ute ensamma på kvällen.

Det visar polisens trygghetsmätning för 2016. Undersökningen har skickats till 4 500 slumpmässigt utvalda Malmöbor, varav drygt hälften har svarat.

Polisen lyfter fram trygghetsvandringar som görs i utsatta områden och kameraövervakning som åtgärder för att göra människor tryggare.

– Vi vill utöka den platsbundna kameraövervakningen och även jobba mer med drönare, säger Stefan Sintéus, chef för polisområde Malmö.

Samtidigt har färre verkligen blivit utsatta för brott, jämfört med 2015.

– Oron beror på de våldshändelser vi haft men de sker till stor del i kriminella kretsar och risken för tredje man att utsättas för brott är låg, även om den inte är obefintlig, säger Stefan Sintéus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.