Malmö FF:s tränare Henrik Rydström och hans spelare kvalar till Champions League. Arkivbild. Foto: Anders Bjurö/TT

Mardrömslottning för MFF i CL-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Om Malmö FF vinner dubbelmötet med Klaksvik från Färöarna kan det bli betydligt tuffare motstånd i nästa omgång av kvalet till Champions League. Där väntar vinnaren i mötet mellan grekiska Paok Thessaloniki och Borac Banja Luka från Bosnien-Hercegovina.

Om det blir Paok är det en riktig nitlott för skåningarna. Klubben tog sin fjärde ligatitel i våras och nådde då även kvartsfinal i Europa Conference League.

MFF möter Klaksvik i den andra kvalomgången och inleder på hemmaplan på tisdag. Returen på Färöarna spelas en vecka senare.

Om Malmö förlorar mot Klaksvik väntar fortsatt kvalspel i Europa League.

För att nå Champions League krävs det att MFF vinner totalt tre dubbelmöten. Det tredje och fjärde kvalsteget spelas i augusti.

Aveda stadion Malmö FF MFF play Champions League

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se inslaget för att höra Malmö FF:s marknadschef Anna Nordström Carlsson berätta mer om klubbens beslut att sända kvalmatcherna själv. Foto: SVT/Lilian Muhsin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.