Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Farah Abadi och Jesper Rönndahl programleder den skånska deltävlingen – och utlovar skånska skämt till tittarna. Foto: Johan Dernelius/SVT.

Mellofest i Malmö: ”Kommer bli mycket skånska skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalens fjärde deltävling äger rum i Malmö och på scen står bland annat Carola och Loreen. Och den skånska programledarduon utlovar skåningarna skånska skämt.

– Det kommer vara något om bulle med bulle. De som vet, de vet, säger Farah Abadi.

Melodifestivalturnén har nått deltävlingarnas sista anhalt och nu är det Malmö som står för schlagerfesten. Och det blir en stjärnspäckad kväll där bland annat Loreen gör comeback och Carola står för underhållningen.

Och längst fram står den skånska programledarduon Farah Abadi och Jesper Rönndahl.

Melodifestivalen 2023

– Det känns som hemma. Nu har jag mycket familj och kompisar som kommer och tittar, det känns toppen, berättar Farah Abadi.

”Jag vill uppleva det samtidigt som publiken”

Carola firar 40 år som artist, och kommer bjuda på en storslagen mellanakt. Farah undviker repet – eftersom hon vill uppleva det samtidigt som publiken.

– Hon slog ju igenom på Palladium i Malmö, ett stenkast härifrån. Det är stort, och stort att hon firar det i Malmö igen.

Hör Farah Abadi om känslorna inför mellofesten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet